Sunday, December 14, 2014

Assalammualaikum..lama tak update...ana busy hiihihi ala bukan ade orang tgok kih3...ok kalau tertengok jom follow new IG ana for Mahabbah Amani Veil....my business kecil2 lan....hihihi
#mahabbahamaniveil

Jangan lupe view #mahabbahamaniveil :)

Banyak collection Veil
Beading Service...
Jom2 hihihh ok tata

....Wsalam..



Thursday, July 24, 2014

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Salam Alaik,
Sebelum cuti bermula, sebelum sibuk di dapur mendatang, sebelum menyibuk kan diri dengan keluarga tercinta , sebelum packing2 barang , sebelum start kereta nak balik kampung hihihi, DAN SEBELUM RAMADHAN AL KAREEM yang MULIA ini bakal meninggalkan kita, Allahuakbar pantas masa berlalu, saya HUZAINAH dan suami saya HISYAM ingin memohon maaf atas kekhilafan diri andai sepanjang perkenalan dan berhubung di sini, ada perkara yang kami lakukan menyinggung perasaan dan hati kawan2 SEMOGA SYAWAL KALI INI DAPAT MEMBAWA BARAKAH DAN MENGERATKAN SILATURRAHIM DAN KASIH SAYANG BERSAMA KELUARGA.....


Monday, July 14, 2014

Teruja Rezeki :)

Assalammualaikum w.b.t
Allahumma Solli Alaa Muhammad Waala Ali Muhammad :)

Alhamdulillah berkat bulan Ramadhan, Usaha dengan yakin..Malu2 tolak tepi yang penting ada Hasil :)
Ceh starting cam ape je padahal nak cerita yang Ana berjaya buat sale yang memberansangkan untuk Ana walaupun duduk uma :) (ini bukan promote produk/ MLM ke ape ea)
Ini tentang minat dan usaha kita :D

Macam ni bile weekend Ana x bekerja, bila x bekerja Ana duduk uma lah kan hihih :) so bile duduk uma mesti lah cari kerja :) Alhamdulillah Allah s.w.t kurnia kan Ana seorang Zauj yang sangat memahami dan memberi semangat pada Ana untuk Ana Move on dan usaha dalam apa yang Ana minat tanpa memikirkan sangat untung atau rugi, sebab biasa lah permulaan business :)

Starting minat dulu lah mase sibuk2 orang jual Online macam2, tapi Anatakde terfikir pun nak jual ape2, cuma Ana buat untuk diri Ana sendiri :) Apa tu?

Ana suka create something yg memang orang lain ade jual, tapi Ana tak nak beli, Ana nk try buat sendiri :) sebab kalau beli kat butik Mahal2 belaka sampai rasa melampau sangat harganya.

So dengan perasan kreatif ana beli kain...ana tengok lah gmbar byk2 kat PAKCIK GOOGLE, Ana try buat slow2 :) jahit2 punye jahit, Jadi lah veil :)





Lepas 1 jadi :) ade pulak kawan tanye beli katner, nk cari design macam ni, tapi xtaw sape boleh buat bla bla bla~~ kih3
Pastu ada yang tanye mane nak cari shawl, halfmoon mcm ni, nk beli katner..lagi lagi dan lagi soalan....
Bayangkan tudung bidang 50 & 60 sekarang orang jual dekat RM40 1, series orang kaya je nak beli..kite ni beli tudung mestilah sekali nk beli byk..mane mampu nak beli mahal2 camtukan, so cari solution beli kain jahit sendiri..nampak x kedekutknye Ana ni huhu~~~

Tu yang jadi cenggini tudung Ana, itu pun orang tanye beli katner, tudung ape...Adeshhhh -_-
Ok balik cite 'Veil'
Pastu Mula lah dulu, nak kawin pun memang xnak beli lah kan sebab dapat idea nak jahit design baru.....dan tempahan2 orang2 terdekat yang ade, yg sudi order veil dengan Ana :)


Yang ni latest pnye customer, color paling susah cari kat jakel sebab Theme EMERALD ni dah trend 2014, tu yg byk habis..last2 nasib jumpe 1 meter 1/2, tapi cantik sangat color die :) bila combine dgn gold :)


yang ni veil brown net...memang crowded design, sewakan je kih3




haa yang si putih si merah ni x ingat customer last year / tahu ni..hihihih

Ok baju ni cerita die sgt stress :) tapi sweet tapi malas nak cite.....hihihi..jahit sampai siap dulu..last x pakai :) 'Dulu lah sangat'
X jadi pakai nikah, then bia jela walaupun dah jahit penuh kasih sayang, sbb masa nikah dulu tetiba nk tuka color White sbb Mak mertua pun suruh pakai White :) so jahit jela yang baru walaupun mase tu last minit jgk :) tapi jahit penuh kasih sayang :) 
Cerita pasal baju ni ,dah terbia lame kan sbb x pakai langsung, then ter pk lah nak letgo, kot2 lah ade orang berkenan dihati nak pakai baju x seberapa cantik ni (yela budak baru belaja jahit) :)
Then try lh post kat group2 perkahwinan dan My page to :)

 Kecik sikit gambo nye xpela.... ok ni lah hasil jahit kite O_O, my husband marah sikit sbb jual Murah sangat :) RM300 je :) tapi pujuk lah sbb kite x pakai baju ni...so jual jela harga mapu beli....yang terkejutnye, post x sampai 20 minit (series) dah ade orang beli siap minta ni acc then terus bank in, ok terdiam kejap :) sangat drastik kan cara customer ni, selama ni nak try customer punye lah lame nk menjawab soalan macam2 samapai customer jadi order, ade juga yg senang pm je terus order dan bnk in :)

Tapi budak sorang ni hurmm mungkin Allah gerak kn hati die untuk rezeki Ana haritu..Alhamdulillah baju kesayangan Ana ni ade dah orang beli, x sabar nak tengok gambar die pakai nikah bulan 10 ni :) Ana sayang sangat2 baju ni sebab color feveret Ana dan Suami Ana :)

Dan hari berikutnye, makin ramai order Veil dan hijab dengan Ana, sampai kan rasa, raya nanti nk duduk uma je, sehari dua je berjalan kih3 :) sebab tempahan veil yg banyak :)



 Suami comel saya sangat terharu bila saya tunjuk hasil yang saya buat...wahaha tacing jap..."Sampai suami cakap In shaa Allah one day sayang boleh business sendiri and jage baby kite kat uma"
Hurmm ok terharu jap...amin banyak2 :) then terus nekad xnak jual Mahal2 sebab Kite pernah rasa susah nak kawin, lagi nak jahit sendiri, so bila tibe orang nak kawin, kite kene faham keadaan die.. :)
kerja dengan kasih sayang, akan mendatangkan hasil yang lebih baik in shaa allah :)



Alhamdulillah, design paling ramai perminataan :) LOng veil net :) ramai order design yang sama waalupun harga die ehem cian jugak takut customer marah, tapi bile explain material dan jenis border lace yg agak mahal, Alhamdulillah customer terima dan nak jugak hihihih shomel :)
Ok lah tu je nak membebel malam ni :)
Assalammualaikum




Thursday, July 10, 2014

KENAPA LAMBAT BAYAR ZAKAT?

SALAM ALAIK,
Haaa... tengok topic mesti ade yang sentap, memang lah sentap siapa suruh bayar zakat lambat-lambat hihihi....

Al kisah macam mane boleh teringat nak cakap pasal zakat fitrah ni kenapa? Kan memang dah masuk bulan Ramadhan, wajib lah kita semua ingat pasal zakat betul x? Tapi ade lagi yg dok leka melewat-lewatkan kenapa? Sayang duit ke cik abang :)
Macam ni, haritu Ana memang tak larat masak untuk berbuka puasa :) selalu memang tak pernah mis untuk masak kan juadah berbuka puasa untuk Zauj tersayang :)
Kena pulak 1 hari Ana memang betul-betul tak larat :( so inform pada En. Zauj a.k.amy husband lah untuk makan kt luar boleh x :D ngeee ngade2, pastu husband cakap hurmmm kite g bazar lah sebab husband dok mengidam nak nasi arab kt bazar Paroi tu (orang negeri sembilan taw lah walaupun saya orang johor) hihihih

Ok, Ana pun on je sbb kalau makan luar kang lambat pulak  nak solat maghrib kan , so balik dari office pergi lah bazar paroi, then jalan2 punye jalan, kan sekarang memang trend Amil (orang yg mengutip zakat) buka meja kat bazar kan? so ingat My husband buat x taw je...dah habis beli ape yang kite nak, (dapat makan kacang pool hihihi x pernah makan jakun x?) haa sambung balik~
Husband pun singgah dekat Amil, nak bayar zakat :) so Ana pun ok jela, hihih sweet jugak kan..


Pegang lah ayat ni, Zakat Fitrah Penyempurna Puasa Ramadhan :) ape guna puasa tapi x bayar zakat kan :)
OK dah settle Ana tanye Husband RM6.50 je ke? Husband pun kate yela kenapa? Ana pun terfikir, pastu sambung membebel, RM6.50 pun ade orang susah bayar kan? Husband senyum je :)
Husband pun bagi tazkirah tengah2 panas tu, biasa lah manusia suke melewat2kan yang wajib, nanti dekat kampung tengok lah, malam raya, ke pagi raya ke ade je orang datang rumah sebab ade lagi yg nak bayar zakat... (Ayah Mertua Ana amil dekat kampung macap)

Ok fine manusia memang macam tu..suka buat benda makruh (termasuk kite2 ni lah)

Ok nasihat untuk diri jugak, jangan lah lambat2 bayar, kan byk dah amil buka meja kt bazar tu kan senang terus bayar :) Jangan serabutkan kepala untuk perkara yang mudah ok

PENGERTIAN ZAKAT FITRAH
JENIS ZAKAT INI ADALAH ZAKAT BADANIAH, ZAKAT YANG DIWAJIBKAN UNTUK SEMUA SEMPENA BERAKHIRNYA BULAN RAMADHAN MENGIKUT SYARAT-SYARAT YANG DITETAPKAN

Nabi Muhamad s.a.w menerusi riwayat ibn umar:
"Maksudnya : Rasullulah saw telah mewajibkan zakat fitrah pada bulan Ramadan ke atas orang yang merdeka, hamba sahaya lelaki,perempuan dan kaum muslimin."

Tempahan Dibuka Semula :)

Salam Alaik :)
Just nak share tempahan veil dan hijab MAHABBAH AMANI VEIL dibuka semula :)
Untuk bulan september keatas Alhamdulillah semalam post tempahan dibuka semula sahaja dah ade yg order...Rezeki itu datang dari Allah swt Allahuakbar :)
Mengambil tempahan Sebulan Awal dari Majlis
Veil Chiffon & Net
Hijab bidang 45,50 & 60 :)
Buat masa baju dah x dapat nk jahit lagi, sbb keadaan kesihatan tidak melaratkan diri ini untuk menjahit baju uhuhuh.....


Dan bagi yg berminat nak bertanya boleh direct ke page Ana MAHABBAH AMANI VEIL
 
Page ni Ana buat bukan untuk lebih mempromosikan ke ape,tapi memudahkan untuk contact dgn customer :)
Sekian
Wassalam... :)

Wednesday, June 25, 2014

Honeymoon in Langkawi


Assalammualaikum :)
Nak membebel pasal travel ke Langkawi haritu hihihih Seminggu cuti kih3 jalan2 dgn Zauj punye pasal :)
Perjalanan dari KL ke Pulau Langkawi makan masa selama
.
.
.
.
.
.
.
40 minit hihihi :P
Potong cite....nak story 1 aktiviti je sebab 9 tahun excited tunggu nak g sini, kih3 jakun x...op cos lah jakun kan hihihi
Ana teringin nak tengok...
.
.
.
.
PULAU DAYANG BUNTING!!!!!
Tak tahu lah kenapa excited sangat pulau tu, maybe asek do dengan orang cite pasal rupa pulau tu hihihi..mesti lh kite jakun nk tengok bile dah sampai sane kan2..
Ok mase 1st day sampai tu..x banyak sgt lh activiti sebab penat kan..itu pun pegi jugak KOTA MAHSURI sebab nk tunggu check in hotel pukul 2 kih3
pastu rest n jalan2 pantai...
2nd day hubby wat surprise ajak naik boat untuk join activiti laut lah uhuhuh....TERUJA SEBAB BOAT AKAN STOP KAT VIEW PULAU DAYANG BUNTING..
Masa first time naik tu tak sabar nk tunggu boat tu stop...cari mane pulau tu...sekali dalam 10 minit dari pantai chenang....die stop...sekali toleh ke kanan hihihih waaa 
.
.
.
.
.

hihihihi....cute x..nampak x view konon2 Dayang Bunting Tengah Baring, hihihi teruja taw nampak Baby bump die comel..

Hahahahaha rasa seronok sgt masa tu...sebab lama ana tunggu nak tengok pulau ni....THANK YOU MY SUAMI
dah puas tengok baru pakcik boat tu gerak pegi tasik dayang bunting kih3....tapi penat taw sebab kene daki (ade tangga ok)
hahahah x jadi mandi sebab dalam, takot....
OK puas hati sebab dah dapat tengok...ok tamat story Dayang Bunting

Ni antara gambar2 comel yang saje2 snep..kih3 







Yang Terindah Dalam Hidup Ini adalah kenangan, dalam mencipta kenangan, titipkanlah ia dengan Iman- Mahabbah Amani
.......................................


Ala.... macam comel je lagu ni

Props (Baru nak update ekk)




Baru nak update design Props..kalau minat order lh..dah dekat 1 month off order ni sebab busy sangat2 haritu musim orang kawin..lagi lah busy.. huhuuhhu (KALAU NK ORDER PM DEKAT PAGE ana ok ( https://www.facebook.com/pages/Mahabbah-Amani-Veil/238774466318700?ref=hl )

Marhaban Ya Ramadhan (Special)

Assalammualaikum Warrahmatulhi Wabarokatuh, Allahummasolli Ala saidina Muhammad Waala Ali Muhammad <3 <3
Allahu Akbar rasanya lama x on Blog untuk update...busy dengan kerja huhuhu (bia lah cakap sorang2 bukan ada orang baca kih3)
Subhanallah lagi 2 hari In shaa Allah kita akan bertemu Ramadhan <3 Allahu tapi sedih x dapat sambut Ramadhan dekat kampung sebab Zauj busy keje..huhuhuhu...try next week nye :D
Yang bestnye tahun ni puasa first cuti, (negeri sembilan kan x amek cuti awal ramadhan~)
Redha lah dah keje kt sini hihihi :)

Ok di bulan yang mulia JOM KITA SAMA-SAMA TRY MOVE ON untuk jadi yg lebih baik... tak salah untuk bekalan kite juga.... :D

LET'S COVER YOUR AURAH!!!!!!!!!!!!
Jom lah, bukan rugi pun...untuk diri kita juga, (LAGI CANTIK TUTUP AURAT) 

Haa lagi Kalau dah jaga puasa kene jaga nafsu juga ye :) sebab kerana nafsu ni punca juga segala Dosa!! nauzubillahiminzalik~~
 haaa yang ni paling penting....kalau x mampu sekali pun sekurang-kurangnye kite bercita2 dan tekun untuk mencapai misi ni!!! yeah!!!!
Kalau kita x mampu nak khatam, sekurang2nya kita nikmatilah kelebihan Al-Quran (faham apa yang kita baca) :) haa sweet x....

Ana pun in shaa allah sama2 usaha, Ramadhan sekali setahun so kite buat the best ok :D
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK, AL KARIM
MARHABAN YAA RAMADHAN




Monday, April 28, 2014

Kencing Kuning kerana B Complex??


Air kencing kuning cerah yang pelik!!!! tak pernah kena macam ni...

Assalammualaikum Warahmatullahi Wabarokatuh

 

Kes ni jadi bila bangun pagi...
Normally, buang air lah kan pagi2...pagi2 dah rasa nk menjerit masa tu..sbb kuning sangat!! yang tak pernah Ana alami..seriesly takut sangat...kenapa ni? macam ade sakit je rasa..risau sangat2..
Actually Ana sangat ambil berat tentang tahap kesihatan, lagi2 bile boleh tengok dari urine color right...so bile jaga tahap pengambilan air yang ckup semua, so kite boleh tengok dari situ.. in syaa allah :)
So.... ape lagi..report dekat ENCIK BOSH...risau lh...then bile fikir balik xde rase sakit pape kt perut ke ape..nak p klinik kang, bru je semalam p klinik...hurmm takot jugak...then fikir punye fikir...
kawan tanye ade consume ape2 vitamin x 2-3 hari ni???
ANA PON~ AHHHHAA MEMANG ADA...
Vitamin B-Complex Shaklee



Zauj belikan..kecek-kecek haritu...Actually mmg kene ambil vitamin...selalu mkn klinik punye..tapi jemu...so consume lah B-Complex ni... bile fikir2 balik tak kan lh sebab ni....tapi mungkin ye sebab color vitamin ni pon kuning hiihi


So apelagi zaman sekarang Encik 'GOOGLE' ada..so search...
Lastly jumpa lah fact for B-Complex and urine color ni..jadi betul lah kisahnye~~~
Allahurobbi hilang sikit takut :)
Rupanya normal bila terima effect macam tu sbb B-Complex ni bersifat larut..so bile effect pada air kencing itu, menunjukkan petanda bagus, iaitu tubuh kita bertindak balas dengan Vitamin B-complex tu..Cuma perlu lebihkan lagi AIR KOSONG ok :D After tu senang hati sikit sbb sekarang dah ok mcm biasa :)

Kuning Pucat - normal
Kuning Cerah / Terang – akibat pengambilan vitamin B-Complex
Kuning Gelap – dehidrasi atau akibat pengambilan vitamin B-Kompleks
Coklat - pengambilan ubat-ubatan atau mempunyai masalah berkaitan hati
Oren - dehidrasi atau kesan pengambilan Carotomax, vitamin C
Keruh / Putih susu - jangkitan saluran kencing/kencing kotor (UTI)/penyakit batu karang
Merah atau Pink – jangkitan pada buah pinggang atau penyakit berkaitan
Biru atau Hijau – kesan pengambilan ubat-ubatan atau sejenis penyakit yang dinamakan Blue Diaper Syndrome
Starting ambil vitamin ni mual sangat2 sebab bau die....tp mkn jgk lh..lame2 ok walaupun pening2 sikit :)

Dah tu je~~
Wassalam
***************************

Wednesday, April 23, 2014

SENYUM :)


  • Bismillahhirrahmannirrahim..
  • Assalammualaikum warah matullah hiwabarokatuh
  • Allah humma solli ala sayyidina Muhammad waala Ali Muhammad

:) senyum pengubat penat ku harini 
Actually semalam sangat penat sebab after office hour TAMAT, Ana gerak pergi putrajaya sebab nak pergi tengok side yang nk buka booth untuk 'GAF' Grand Auto Festival.
Before pergi tu zauj ada bagi surprise text ( kakao talk) 
' SAYANG LOAN RUMAH LEPAS'
Ana: What??? Allahurobbi, percubaan tanpa harapan yang tinggi ku letak kan..mudahnye KAU yaa RABB memberi rezeki ni pada kami :)
Macam x percaya lh usia kami semuda ni hihih boleh beli ruma (hutang) lah actually...
Ok after tu, dah lupe balik pasal rumah  sebab busy sangat lh kat putrajaya tu...
Lepas tu balik lah ke seremban semula, sampai dalam 11.30 pm ok lagi 1/2 jam nk jam 12a.m
Ok Ana pun drive lah lelaju...pada masa yang sama zauj ambil kesempatan keje lame, balik lewat jgk lah...baru masuk bukit chedang, Zauj call lapa.. (Ana pun kebuluq jgk sbb tak lunch) hihi
ok pergi makan pulak....
Rupanya ada udang sebalik batu.. pergi mkn pastu kene dera, before makan kene sign document lawyer rumah mak aiihhh tebalnye... Ana dah nak nangis ni sbb geram tengok nasi tu :)
Mule-mule semangat lh sign sbb syukur sangat dpt rumah kami sendiri :)
Lame-lame tak tahan lapaq dh ni....nak makan jgk... Ana pun buat nak nangis lah nak makan nak makan nak makan...... :(
Lastly, ok makan dulu.. fikir dalam hati sambung kt uma jela sign.... rupanya habis makan..sambung balik sign document... Mak aaaiihhh cam taw2 je Ana nak tido balik tu... :(
Pape pun Alhamdulillah Yaa Rabb mudahkan urusan kami :)
Susah senang yaa rabb ada dengan kita :)
So kalau banyak mcm mane sekali pun masalah yang kita hadapi don't worry
~Laa tahzan innalah ha maana~

Zauj pernah cakap ujian tu mematang kan kita, dan dengan ujian tanda Allah s.w.t sayang kan kita.
"In shaa Allah Abang akan bahagiakan sayang sampai akhir hayat abang"
....................................

Blog Design


Design Blog 
Blog Product Supplement
Banner #png

 




Throwback Hantaranku

~ALHAMDULILLAH~ Bismillahirrahmanirrahim.. ♥♥♥
Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh
Subhanallah Alhamdulillah Walaa illaha illallah Allahu Akbar

Allahumma Solli Ala Sayyidina Muhammad Wa Ala Alihi Wasabihi Wasalam..Sollu Ala Nabiy..
~~
*****************
Berzaman dah pun :) tapi saja nk update, tiba2 mood ber blog datang kan..haa siap lh..
Hantaran ni cite lama punye hihi~~
Buat sendiri~~ kelam kabut punye cerita...
Hari Mahabbahku :)
Masa ni status: Saya budak baru belajar....tapi berangan semua nk buat sendiri hihihi~
Barang2 murah nk buat hantaran... haaa
cari lah kt COWBOY MELAKA tu~~ murah sgt
till now nk belanja barang customer order pun still Ana beli kt MELAKA

.......................................

Tuesday, April 22, 2014

UiTM Melaka Zaman Muda

MY LOVELY FAMILY

kawan2 mase muda ha nilah dia...haih rindu kt korang.... actualy jumpa gamba ni kt blog kawan, dh jadi mummy dah dia Puan Sha....
Mase ni study at Faculty Art & Design in Graphic Digital Media
Now!!!
Masing2 dah ade hidup kerjaya sendir..ade yg still study...ade yg macam ana (***) hihihi
Mase ni dengan lecturer pun mcm kawan...open minded!!!
Bile dah tuo ni...rindu pulak nk study.. :(

 ni sikit picture mase final...Alhamdulillah Ana tamatkan study dengan cemerlang
DEAN LIST!!! kih3 :D

(FLASHBACK)

...............................................

Tanda sihat pada JARI

~ALHAMDULILLAH~ Bismillahirrahmanirrahim.. ♥♥♥
Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh
Subhanallah Alhamdulillah Walaa illaha illallah Allahu Akbar

Allahumma Solli Ala Sayyidina Muhammad Wa Ala Alihi Wasabihi Wasalam..Sollu Ala Nabiy..

Hihih tak tahu lah kenapa tiba-tiba research pasal ni..mule-mule terbaca tentaNg kuku je :D
Nah kaum2 HAWA~~~ 

 
PELAJARI RAHSIA PENYAKIT MELALUI JARI ANDA
Asas 5 jari

Jari telunjuk : usus
Jari tengah : Jantung
Jari Manis : Imuniti
Jari kelingking : Rahim/Tulang Belakang


Cuba anda lihat pada ruas jari2 anda...Kalau ruas jari kehitaman tu maknanya
badan kita ni penuh dengan racun dan toksik.perkara tersebut boleh
menyebabkan badan kita dijangkiti sembelit.

Seterusnya, kalau kita sebagai seorang wanita, cara untuk tengok system
dalaman perempuan kita pulak, adalah dengan melihat pada jari kelingking
kita.kalau jari kita meruncing atau bengkok, maknanya haid tak teratur,
keputihan, senggugut, dan berkemungkinan rahim kita jatuh.

Kalau tapak tangan berbintik maknanya masalah angin.cube cek tapak tgn
masing2, kalau yang suka marah2 tu mungkin angin dalam badan banyak.sebab
itulah selalu rasa nak marah dan naik angin aje.

Selain itu, pernah tak sahabat2 mengalami masalah tapak tangan berpeluh atau
lembab ke? jika ya, itu tandanya badan kita mudah diserang sel2 kanser.

Jika perut ibu jari berwarna biru kehijauan maknanya seseorang itu mengalami
masalah resdung, alergi, dan penyakit paru2.sekiranya, perut ibu jari ada
urat hijau kebiruan maknanya anda seorang pengidap gastric.

Selain itu, urat biru /hijau pada pergelangan tangan, tapak tangan,
sepanjang jari dan betis kaki maknanya seseorang itu mengidapi stress atau
tekanan dalam kehidupan sehariannya.

Seterusnya,ini saya kira yang paling menarik untuk kita tengok sekiranya
kita sebagai seorang wanita. cuba sahabat2 tengok pada kuku setiap jari
anda..jika terdapat bulan sabit berwarna putih di setiap jari anda bermakna
anda mengalami hormon yang tidak seimbang.

Tapi berlainan pulak sekiranya anda mempunyai bulan sabit yang berwarna
putih itu hanya pada ibu jari sahaja, itu menandakan anda seorang yang
sihat..insya allah...

Ramai manusia yang mengorbankan kesihatan pada satu ketika untuk mendapatkan wang ringgit, tetapi akhirnya terpaksa mengorbankan wang ringgit untuk mendapatkan kembali kesihatan yang hilang..

Wallahua'lam..

Doa Semanis Kurma



Doa-doa ni ana ambil dari rancangan SEMANIS KURMA..leh kongsi sama2…
  1. Doa Pelindung Diri : Surah Al-Hasri ayat 26
  2. Doa untuk pikat suami n lembutkan hati: Surah Toha ayat 1 -5
  3. Doa Kebahagian Rumah Tangga : Surah Al-Kahfi ayat 1 dan Surah Ar-raddu ayat 31, Surah Yusof ayat 30.
  4. Doa Untuk Ibu Yang Sedang Mengandung : Surah Mariam,Al-Fatihah, Al-Hujjurat, Yassin,AL-Taubah dan Surah Al-Imran ayat 38, Surah Al-Soffat ayat 100
  5. Doa Hindari Kemaksiatan dan Kemungkaran ALLAH swt:  Al-Mukmin ayat 97-98, dan Al-Maidah ayat 25.
  6. Doa Untuk Memperolehi Zuriat: Surah Al-Imran  ayat 38 dan 200, Surah Al -Anbia ayat 89
  7. Doa Lembutkan Hati( doa Nabi Daud) : Surah Al- Hasri ayat 21
  8. Doa Untuk Elakkan dari Kejahatan Manusia : Surah  Al-Yusof ayat 33 dan Surah Al- Qadr
  9. Doa Untuk Elak Berkata Belit: Surah Al-Imran ayat 8
  10. Doa lapangkan Hati/Mudahkan Urusan /Bukakkan Simpulan Yang Sukar: Surah Toha ayat 25 sampai 28Sambungan Doa-doa dr semanis Kurma Yang aku catit.
  11. Doa Jauhi Sihir: baca Al-Fatihah,  Baca 3 kul, Ayat Kursi , baca 2 baris terakhir Surah Al-Buqarah, makan 7 biji Kurma, bwuduk sebelum tdo, zikir.
  12. Doa Elak Penceraian, bina rumah tangga kerana Allah, suami pimpin isteri kejalan Allah swt: Surah An-Nissa’ ayat 34,
  13. Doa untuk Jadi Isteri Solehah/ jgn mintak apa2 diluar kemampuan suami/doa murah rezeki untuk perkahwinan: Surah Al-Imran Ayat 26 dan 27, Surah al-Taubah ayat128 dan 129, Surah Al-Anbiya ayat 87
  14. Doa Untuk Jadi Isteri yg Taat n Solehah:  Surah Al-Furqan ayat 74, Surah As-saafat ayat 100 dan Surah Ibrahim ayat 41..

Grand Auto Festival - PUTRAJAYA

~ALHAMDULILLAH~ Bismillahirrahmanirrahim.. ♥♥♥
Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh
Subhanallah Alhamdulillah Walaa illaha illallah Allahu Akbar

Allahumma Solli Ala Sayyidina Muhammad Wa Ala Alihi Wasabihi Wasalam..Sollu Ala Nabiy..


Pernah dengar tentang KARNIVAL GRAND AUTO FESTIVAL ni? Lebih kepada permotoran festival right?? Ana tak tahu sangat pasal ni, tapi yang Ana tahu kerja Ana jela, design 1 set very SIMPLE BOOTH untuk product AR BEAUTYLINE COMPANY ----> https://www.facebook.com/arbeautyline2u?ref=hl
product PREMIUM B'GLOWHITE 
 design Ana xde sehebat design, designer lain, but boleh lah untuk promote this product untuk lebih femesss kih2 :D
Ana dah try this supplement dalam 3 jar, Ana dpt the best result after 3 jar, Parut jerawat pudar :)
cuma kene pantang, and konsisten lh cara pengambilannye :)
Zila AF pun minum this product <3
tapi result Ana xde lh seputih Beliau hihihhi
.....................

ok balik pada cerita booth tadi....

taarrraa simple sgt :) 


kalau nak try product ni siapa yg nk pegi GAF putrajaya tu haaa cari lh booth 26 ni.. :) 
 24-27 April 2014 :) (siap promote lagi) hahahaha~~

Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh
 .......................

kLIK kLIK mAHaBBaH


~ALHAMDULILLAH~ Bismillahirrahmanirrahim.. ♥♥♥
Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh
Subhanallah Alhamdulillah Walaa illaha illallah Allahu Akbar

Allahumma Solli Ala Sayyidina Muhammad Wa Ala Alihi Wasabihi Wasalam..Sollu Ala Nabiy..
 
Ok kat sini uollss sape berminat nk order
MAHABBAH VEIL
(2/3 meter chiffon & net)
MAHABBAH HIJJAB
(wide shawl/ halfmoon bidang 55 & 60)
MAHABBAH DESIGN
( invitation card, bunting, banner, props wedding, sticker)
MAHABBAH NIQAB
.
.
boleh klik image macam kt bawah ni,
semua acc dibawah/ ditepi ni original ANA punye :) so kalau ape2 nak tnye & order boleh pm direct kt FB
 

Biasanya, ade yg cuci mate kt blog tapi order dekat FB ANA, itu lagi senang :) buat mase ni yg order VEIL & HIJAB TENGOK KT INSTAGRAM & FB je :) blog belum lagi sbb Ana jarang update blog (busyyyy)

Okay :) syukran

Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakatuh
...............................